Zabezpečovací systémy se speciálními funkcemi

Vyvíjející se technologie přinášejí stále nové možnosti ochrany majetku. Představíme vám systémy, které jsou odpovědí na stále se zvyšující požadavky na bezpečnost.

V okamžiku, kdy uvažujete nad bezpečností svého domova nebo firmy, je na místě provést bezpečnostní posouzení objektu. U domácností postačí projít všechna přístupová místa, kudy je možné se do objektu dostat a podle nich si připravit plán zabezpečení. U firem je situace jiná.

Posouzení bezpečnosti u komerčních objektů

V případě zabezpečení průmyslových objektů, logistických areálů, administrativních budov a dalších firemních objektů by se mělo při navrhování bezpečnostních opatření v první řadě provést profesionální posouzení bezpečnosti. V TOP security působí speciálně vyškolení zaměstnanci, kteří provedou identifikaci zranitelných míst a podle zjištěných skutečností navrhnou konkrétní opatření právě pro potřeby vaší firmy.

Zpravidla se jedná o optimalizaci fyzické ostrahy a instalaci elektronických zabezpečovacích systémů. Souhra ostrahy a bezpečnostních systémů vytváří nejen aktivní ochranu firmy, ale je také ekonomicky výhodná. Pokročilé zabezpečovací systémy navíc zvyšují možnosti zabezpečení.

Pokročilé zabezpečovací systémy a jejich výhody

Kamerové systémy – víc než jen vidět

Naše bezpečnostní agentura využívá kamerové systémy běžně. S funkcí sledování prostoru se dnes setkáme v téměř každé společnosti. Moderní kamerové systémy ale mohou poskytnout mnohem více.

  • Přenos zvuku – u řady bezpečnostních kamer s pokročilými funkcemi lze sledovat nejen přenášený obraz, ale také zvuk. Některé kamery dokonce dokáží přenášet zvuk obousměrně a díky reproduktoru umístěnému na kameře lze například upozornit pachatele na nepovolený vstup do prostoru.
  • Barevné vidění ve dne i během noci – většina kamerových systémů poskytuje pouze černobílý noční záznam. Investice do barevného nočního vidění se vám může vyplatit například v případě, kdy bude nutné identifikovat barvu vozidla nebo oblečení pachatele na nočním záběru.
  • Vysoké rozlišení – čím větší rozlišení obrazu budou kamerové systémy poskytovat, tím větší máte šanci, že i při přiblížení záběru budete moci identifikovat SPZ nebo obličeje.
  • Objektiv s možností zoomu – jsou situace, kdy si fyzická ostraha obsluhující kamerový systém potřebuje přiblížit záběr na určitý detail. Bezpečnostní kamery se zoomem a automatickým ostřením vám umožní pořizovat jak panoramatické záběry, tak detailní snímky. Tzv. motorizované varifokální čočky lze pohodlně ovládat z velína firmy nebo z pultu centrální ochrany.
  • Online přenos – díky online připojení můžete sledovat záznam v podstatě odkudkoli.
  • Identifikace SPZ nebo obličeje – kamery schopné rozlišit SPZ automobilů nebo identifikovat obličeje v davu jsou dnes už celkem běžnou záležitostí. Rozpoznání SPZ může být součástí služby vrátnice.

Přístupové systémy – rozhodně je neoblafnete

S klasickými přístupovými systémy pracujeme v TOP security dnes a denně. Přístupy do objektů založené na identifikaci pomocí čipu, karty nebo kódu dnes nejsou ničím výjimečným.

Řadu systémů, bohužel i těch biometrických, lze oklamat a identifikátory padělat – i sken oční duhovky lze v dnešní době přelstít. V téměř 30leté praxi se naši odborníci setkali s paděláním přístupových karet, s prolomením vstupních hesel a s dalšími způsoby, kterými se nepovolané osoby snaží proniknout do střežených objektů.

Zatím nejspolehlivější variantou, kterou nelze nijak obejít ani „oblafnout“ je sken krevního řečiště – tzv. žilního systému. Moderní bezpečnostní skenery provádějí skeny žilních systémů v prstu nebo v celé dlani. Unikátní a nezaměnitelný žilní systém představuje zatím nejbezpečnější způsob identifikace osob.

EZS a EPS – ochrana 24/7

V řadě firem provádíme také kompletní zastřežení pomocí elektronických zabezpečovacích systémů a elektronické požární signalizace. Snímače, čidla, hlásiče a ústředny musí reflektovat nejen dispozici budovy, ale také její provoz. Zabezpečení objektu může provádět řada specializovaných ochranných prvků.

  • U prvotní plášťové ochrany se uplatňují infračervená čidla, infračervené závory nebo bariéry, mikrovlnné bariéry, štěrbinové či mikrofonické kabely i tlakové hadice umístěné v zemi.
  • Pro plášťovou ochranu využíváme magnetické a mechanické kontakty, čidla pro zabezpečení skleněných ploch, čidla vibrační nebo drátová, ochranné folie, polepy nebo tzv. poplachová skla.
  • Prostorovou ochranu zajišťujeme pomocí pohybových čidel, mikrovlnných, ultrazvukových, infračervených nebo duálních čidel.
  • Předmětovou ochranu představují například otřesová a kapacitní čidla nebo také čidla chránící zavěšené předměty.
  • Využít lze také speciální bezpečnostní čidla, mezi která se řadí tlaková čidla a speciální nášlapné koberce.
  • Důležitá je také tísňová ochrana, kterou zabezpečí tísňové hlásiče.
  • Svou roli hraje i elektronická požární signalizace, která využívá snímače teplot i detektory kouře.

K tomu, aby váš bezpečnostní systém fungoval efektivně, je nutná nejen jeho profesionální instalace, ale také zaškolení vašich zaměstnanců v jeho užívání. Naše bezpečnostní agentura se postará o veškeré školení a seznámí vaše pracovníky s fungováním instalovaných systémů, s jejich specifiky i s případnou reakcí na situace, kdy je spuštěn poplach.

Galerie

Zabezpečovací systémy se speciálními funkcemi


Další články:

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice