Nositelné kamery se streamováním videa zajišťují živé spojení mezi ostrahou a PCO

Osobní nositelné kamery se streamováním videa v reálném čase patří k nejnovějším technologiím vyvinutým pro podporu informovaného rozhodování pracovníků pultu centrální ochrany i pro zajištění vyšší bezpečnosti strážných v terénu.

Body worn kamery - nástroj prevence pro různé situace

Nově vyvinuté nositelné kamery představují především preventivní nástroj, který mohou využít jak bezpečnostní agentury při ostraze objektů, areálů, staveb i při ostraze akcí, ale jsou vhodné i pro policejní složky, složky IZS i pro další profese, ve kterých je nutná komunikace s lidmi. Kamera, která je umístěna přímo na oděvu nositele, působí jako výrazný preventivní prvek v řadě krizových situací, kdy si osoby eskalující konflikt mohou své chování rozmyslet, když zjistí, že je nahrává kamera.

Livestream od ostrahy přímo k pultu centrální ochrany

Reálný přenos dat (videa, zvuku, metadat) je směřován od fyzické ostrahy přímo do operačního centra pultu centrální ochrany (PCO), kde mohou operátoři okamžitě vyhodnocovat situaci a poskytovat informované a rychlé pokyny ostraze a tím podpořit pocit bezpečí strážných. Díky živému streamu může operátor nejen předat informace a pokyny, ale také okamžitě odeslat zásahovou skupinu na místo konfliktu nebo může povolat policejní složky či IZS.

Jak nositelná kamera funguje:

  • Malá osobní kamera se umisťuje přímo na oděv.
  • Kamera disponuje výrazným a snadno přístupným tlačítkem pro spuštění nahrávání pouhým dotykem.
  • Systém nabízí aktivaci přednahrávky - jde o sekvenci, která se přidá k nahrávce v okamžiku zapnutí kamery a umožňuje „návrat” času až o 90 vteřin zpět. Tato funkce pomáhá lépe mapovat situaci a tím lépe vyhodnotit reakce a podněty účastníků.
  • Strážný má možnost současně aktivovat přenos videa a dat obsahujících i GPS polohu.
  • Ostraha může směrem k operátorovi PCO vyslat upozornění na začátek nahrávání, a naopak operátor může odeslat ostraze upozornění o tom, že začal přenos sledovat.
  • Videopřenos je možné sledovat jak na počítači, tak na mobilním zařízení a může se streamovat jednomu i více operátorům najednou.
  • Data lze uchovávat 24 hodin.
  • Možnost vyhledávání chybějících dat.
  • Kamera funguje nezávisle na EMS nebo VMS.
  • Datový přenos je chráněn šifrováním.

Další možnosti využití nositelných kamer

Kamery mohou nosit strážní při běžné pochůzkové činnosti, ale významným prvkem bezpečnosti se kamery stávají například i při noční ostraze, ostraze staveb, ostraze kulturních a společenských akcí, při ostraze prodejen nebo tam, kde se využívá ostraha se psem. Zpravidla jde o místa, kde strážní musí aktivně řešit různé situace.

Body worn kamery nemusí sloužit pouze jako bezpečnostní kamery pro fyzickou ostrahu, ale jejich využití lze, pomocí aktivační sady, rozšířit a používat je také jako kamerový systém umístěný ve vozidlech, kdy se nahrávání automaticky spustí například při rozjetí vozu nebo se kamera může napojit na panic tlačítko v maloobchodním prostředí, v bankách, hotelech i na úřadech, kdy se stisknutím tlačítka spustí automatická aktivace streamování.

Zajímá vás využití technologií a fyzické ostrahy a jejich konkrétní nasazení v reálných situacích a zakázkách? Kontaktujte nás, rádi vám představíme naše reference.

Galerie

Topsecurity Topsecurity Topsecurity


Další články:

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice