7 důvodů, proč na vaší akci nesmí chybět fyzická ostraha

Článek pro vás připravil:

Václav Pasák

Regionální ředitel

pasak@topsecurity.cz | +420 724 895 855

Pan Pasák působí ve společnosti TOP security od 1. 12. 2013 v oblasti vyššího managementu, nyní ve funkci regionálního ředitele.
Více informací >

Pořádání plesu, kongresu, výstavy, koncertu, sportovní akce či diskotéky provází bezpečnostní rizika. Důležité je ohlídat bezpečnost účinkujících, návštěvníků i majetku. 

Ostraha akcí na míru

Ať už jde o venkovní areál nebo interiérové prostory, bezpečnostní agentura se na začátku seznámí s místem konání akce. Lokální znalost je stěžejní pro vyhodnocení rizik, která jsou podkladem pro vypracování nabídky zabezpečení akce na klíč (vč. finančního rozpočtu). Pečlivě připravený strážný dokáže ohlídat i hrozby, které laik přehlédne.

Profesionálové z TOP security zabezpečili již stovky akcí, takže víme, že přizpůsobení se typu akce je klíčové. Události, které končí v pozdních hodinách, jsou často spojené s konzumací alkoholu a návykových látek a na to musí být strážný připraven. Odborné kongresy, výstavy nebo vernisáže zase často navštěvují špičky v oboru nebo vysocí politici, takže strážný musí být nejen fyzicky zdatný, ale také klást důraz na reprezentativní vystupování.

Začíná to u door security 

Základem je profesionální door security přizpůsobená charakteru akce. Strážný na společenské akci primárně odstrašuje potenciálního útočníka. U vstupu do arény, která hostí sportovní zápas nebo koncert, musí pořadatel pečlivě, ale přitom korektně prohledat návštěvníky. Úkolem šacování je zamezit pronášení předmětů, které by mohly posloužit jako zbraň, nápojů, velkých zavazadel a dalších zakázaných předmětů. U vstupu na ples nebo odborný kongres fyzická ostraha akcí zejména kontroluje pozvánky či vstupenky a plní roli koordinátorů.

Šaty dělají strážného?

Strážný může mít uniformu bezpečnostní agentury, eventuálně opatřenou logem vaší organizace. Stejně tak může strážný splynout s davem, obléci oblek nebo se přizpůsobit jinému dress codu stanovenému organizátorem. Na plese, výstavě či odborném kongresu je důležitý reprezentativní vzhled a vystupování pracovníků bezpečnostní agentury. 

Komplexní odolnost

Fyzická ostraha musí být psychicky odolná, aby konfliktům předcházela, ty vzniklé řešila diplomaticky a zbytečně „nepřilévala olej do ohně“. Pro všechny případy musí strážný zvládat základy sebeobrany a bojových umění, aby mohl potenciálního agresora vyvést nebo zpacifikovat do příjezdu policie.

Integrovaný záchranný systém

Díky mnohaletým zkušenostem umíme dle typu akce a předpokládaného počtu návštěvníků vyhodnotit, zda není vhodné na místě zajistit přítomnost složek integrovaného záchranného systému – policie, hasičů a/nebo lékařů.

Moderní elektronické zabezpečovací systémy

Vždy je lepší, když se strážní nemusí spoléhat pouze na sebe, ale mají k ruce kvalitní techniku. Zkušená fyzická ostraha akcí a moderní elektronické zabezpečovací systémy jsou ideální kombinací zajištění komplexní ochrany. Hodí se, když se bezpečnostní agentura může opřít o perimetrickou ochranu, mechanické zábranné systémy nebo přehledové kamery. Čím dál tím častěji v praxi strážným pomáhají i prvky s umělou inteligencí (AI), takže riziko selhání lidského faktoru dlouhodobě klesá.

Nadstandardní služby

Když se budete rozhodovat, jak by mělo vypadat zabezpečení vaší akce, zajímejte se také o nadstandardní služby. Podle vašich potřeb se zvládneme postarat o transfer osob z letiště či hotelu na akci a zpět. Stejně tak se může hodit strážný, který ovládá cizí jazyky nebo přímo osobní bodyguard.

Galerie

Topsecurity


Další články:

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice