Hrady, zámky, muzea - EPS může zachránit exponáty v řádech milionů korun

V pondělí 6. března 2023 vyjížděli hasiči k požáru Prácheňského muzea v Písku. Přestože plameny zasáhly část střechy muzea a také některé uskladněné exponáty, nedošlo k devastujícím škodám, kdy by muzeum přišlo o celou sbírku uskladněných exponátů. Včasný zásah hasičů totiž zajistila elektrická požární signalizace, která ohlásila zakouření v oblasti půdního prostoru.

Právě tato událost názorně ukazuje, jak je důležité vybavit historické budovy, památkově chráněné objekty i další prostory, kde jsou uloženy historicky cenné předměty, spolehlivým požárním systémem. Jde o jediný způsob, jak včas odhalit vznikající požár a předejít významnějším a často nenahraditelným škodám. Historické předměty mají nejen peněžitou, ale zejména kulturní hodnotu, která se nedá nijak nahradit. Také poškození budov bývá při rozsáhlých požárech často nevratné.

Památkové objekty vyžadují specifické instalace zabezpečovacích systémů

V TOP security máme dlouholeté zkušenosti nejen s montáží EPS v památkově chráněných i jinak významných objektech, ale také s využitím dalších zabezpečovacích systémů a služeb jako je fyzická ostraha:

  • Na zámku Brtnice jsme připravili zabezpečení, které bylo plně v souladu s požadavky památkářů.
  • Pro Národní zemědělské muzeum jsme poskytovali ostrahu a dozor v rámci všech jeho poboček po celé České republice.
  • V rozsáhlém areálu zámku Dobříš jsme nainstalovali zabezpečovací systémy a dlouhodobě zde poskytujeme fyzickou ostrahu s 24 hodinovou podporou výjezdové ozbrojené skupiny.

Veškeré požární a zabezpečovací systémy instalujeme vždy s ohledem na specifické požadavky daného objektu, kdy se přihlíží na historický charakter budov. Spolupracujeme s odborníky na ochranu kulturních památek, klientům poskytujeme komplexní zabezpečení objektů splňující podmínky dané pojišťovnami a zajišťujeme i veškerou dokumentaci. Pro zachování funkčnosti všech systémů a splnění zákonných požadavků poskytujeme dále i odborný servis a revize EPS, EZS a CCTV.

Obraťte se na naše specialisty a nechte si připravit návrh a montáž elektrické požární signalizace na míru. Nebo nám pošlete vaše současné revize a my pro vás připravíme ekonomicky výhodnější řešení.

Galerie

Památkový objekt - zámek Dobříš


Další články:

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice