Zpracováváte dřevo nebo jiné hořlavé materiály? Pojistěte si podnikání zabezpečovacími systémy

Článek pro vás připravil:

Pavel Mikšátko

CEO

miksatko@topsecurity.cz

Pan Mikšátko působí ve společnosti TOP security od jejího vzniku v roce 2002. Do jeho kompetence spadá výkonné řízení společnosti.
Více informací >

V případě požáru se v dřevozpracujících a dalších objektech plameny snadno šíří a je ohrožena nejen kompletní výroba, ale především lidské životy.

V TOP security doporučujeme všem klientům zabývajícím se zpracováním potencionálně nebezpečných materiálů instalaci spolehlivých bezpečnostních systémů, mezi které se řadí především elektronická požární signalizace a kamerové systémy pracující se speciálními funkcemi pro rozpoznávání tepelných zdrojů.

Rizika, která byste neměli podcenit

Všude tam, kde se zpracovává dřevo, hrozí riziko výbuchu hořlavého prachu, který vzniká jako odpadní materiál při zpracování surového dřeva, fošen i menších dřevěných výrobků. Při zvíření tohoto prachu vzniká potencionálně výbušná prachovzdušná směs. Pokud se tato směs dostane do kontaktu s iniciačním zdrojem, může dojít k velmi rychlé reakci - výbuchu doprovázeného prudkým nárustem tepla a tlaku.

Nebezpečí představují také zařízení, jako jsou systémy pro odsávání prachu či dopravníkové systémy. Také samotný dřevěný prach může být při dlouhodobém působení tepla (vlivem topných nebo elektrických zařízení) sám sobě iniciačním zdrojem.

EPS a kamerové systémy - prevence je nejlepší cestou, jak ochránit majetek a životy

Technické oddělení TOP security sleduje nejmodernější trendy v oblasti včasné detekce vzniku požáru. Využíváme spolehlivé bezpečnostní systémy Dahua, Lites a další, které jsou přímo určeny pro vyhodnocování rizik a včasné spuštění poplachu v případě nebezpečí.

Doporučíme ochranu proti požáru: 

Elektronická požární signalizace

Mezi základní prvky zabezpečení průmyslových objektů, ve kterých dochází ke zpracovávání dřeva (nebo dalších hořlavých materiálů), by měla patřit opravdu výkonná elektronická požární signalizace (EPS). Velmi dobré zkušenosti máme s českou EPS Lites, která nabízí vysoce spolehlivé instalace i tam, kde je potřeba napojit EPS na původní kabeláž. Samozřejmostí je nejen návrh EPS našimi techniky, ale také montáž, servis a revize EPS v průběhu jejího používání.

Chytré kamerové systémy

Pro preventivní monitoring ohrožených prostor lze uplatnit pokročilý systém videodohledu, který dokáže nejen sledovat vnitřní a vnější prostory, ale nabídne také účinný systém zálohování videa.

Kamerové systémy vybavené funkcí pro sledování a vyhodnocování teplot mohou hlídat teploty povrchů a předpovědět riziko požáru ještě předtím, než k němu vůbec dojde. Některé chytré kamery mohou v případě nebezpečí samy přivolat ostrahu, spustit alarm nebo například odstavit stroje a tím předejít jejich přehřátí, které by mohlo způsobit požár.

Drony

V současnosti se čím dál více využívá i pomoc dronů disponujících termovizí, díky které lze sledovat teplotu objektu i jednotlivých zařízení. Pokud už přeci jen k požáru dojde, mohou drony cíleně lokalizovat ohnisko a pomocí výpočtu GPS souřadnic přispět k lepšímu postupu při hasebních pracích.

Ochrana vašeho komerčního objektu na míru

Pokud hledáte efektivní řešení ochrany před požárem nebo si nejste jisti vaším stávajícím zabezpečením, obraťte se na nás. Pomůžeme vám vyhodnotit rizika a nabídnout vám takový projekt ochrany, který minimalizuje potencionální nebezpečí.

Galerie

Topsecurity Topsecurity Topsecurity


Další články:

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice