Noční ostraha objektů – my bdíme, abyste vy mohli v klidu spát

Článek pro vás připravil:

Václav Pasák

Regionální ředitel

pasak@topsecurity.cz | +420 724 895 855

Pan Pasák působí ve společnosti TOP security od 1. 12. 2013 v oblasti vyššího managementu, nyní ve funkci regionálního ředitele.
Více informací >

Prázdné objekty jsou lákavým terčem pro zloděje a vandaly. Noční ostraha objektů je proto jediným řešením, jak zabránit škodám na majetku.

Když utichne pracovní den a zaměstnanci opustí svá pracovní místa, zůstává řada objektů prázdná. Pokud je vaše firma nestřežená a nemáte instalovaný žádný bezpečnostní systém, je jen otázkou času, kdy se stane terčem zlodějů.

V TOP security vycházíme z dlouholeté praxe a víme, že noční ostraha firemních objektů je jediným řešením, jak předejít vysokým škodám na majetku vznikajícím v nočních hodinách. Nemusí přitom nutně jít jen o krádeže. Váš objekt se může stát cílem vandalů, průmyslových špionáží nebo ho může zpustošit živelná pohroma. Noční ostraha je na místě právě proto, aby včas zabránila hrozícím škodám.

Noční ostraha je vhodná zejména pro:

  • objekty, které zůstávají přes noc prázdné nebo je v nich jen minimum zaměstnanců,
  • odlehlé objekty,
  • objekty sídlící v lokalitách s vysokou kriminalitou,
  • objekty s venkovními areály, které je také potřeba střežit.

Jak funguje noční fyzická ostraha

Vedle denní ostrahy, která často vykonává činnosti spojené s obsluhou vrátnice a kontrolou zaměstnanců a vozidel, je noční ostraha objektů a majetku zaměřena především na zamezení vniknutí osob do střežených prostor. V případě, že má vaše firma nepřetržitý provoz, je možné noční ostrahu využívat podobně jako denní ostrahu. Základem je vždy vysoká profesionalita a schopnost strážných okamžitě reagovat na vzniklé situace.

Abyste i vy, jakožto majitelé nebo správci objektu, mohli mít pracovníky noční ostrahy pod kontrolou a měli jistotu, že jejich služba je vykonávána podle potřeb, je možné instalovat v objektu obchůzkový čipový systém. Strážní při každé obchůzce musejí projít kontrolními body, kde prokáží svou přítomnost přiložením čipu.

K ostraze firemního objektu lze využít ozbrojenou ostrahu nebo ostrahu se psem. Především rozlehlé haly s přilehlými pozemky je vhodné v noci svěřit ostraze se služebním psem, který dokáže i ve tmě rozpoznat pachatele dřív než člověk.

Elektronické zabezpečovací systémy jsou v noci velkým plusem

Přestože strážní dokáží okamžitě jednat ve chvíli, kdy zjistí vniknutí do objektu nebo zaznamenají vandalismus, přeci jen nemohou být vždy všude. Proto je vhodné vybavit objekt také potřebným elektronickým zabezpečovacím systémem (EZS). Ten může obsahovat několik různých prvků tvořících komplexní zabezpečení objektu.

  • Alarmy – účinnou ochranu zajistí instalace alarmu, který včas upozorní ostrahu na vniknutí osob do objektu. Ostraha pak může adekvátně a včas zareagovat. Alarmy na dveře a alarmy na okna mohou detekovat otevření, tříštění skla nebo vibrace. Jako doplňky alarmů jsou vhodná čidla pohybu a poplašné sirény. Podle možností instalace se volí drátové nebo bezdrátové alarmy.
  • Kamerový systém – mít chytrý kamerový systém na pracovišti se vám vyplatí nejen během dne, kdy můžete sledovat pohyb a jednání zaměstnanců a návštěvníků, ale zejména v noci, kdy kamery na noční vidění jednoduše sledují celý objekt, aniž by bylo nutné využívat k zabezpečení objektu několik zaměstnanců ostrahy. Postačí jeden pracovník obsluhující kamerový systém a provádějící pravidelné obchůzky. Opět lze zvolit drátový nebo bezdrátový kamerový systém.
  • Elektronická požární signalizace – zabezpečení proti vzniku požáru je dnes snad už samozřejmostí, ale vždy je dobré pamatovat na to, že včasná detekce požáru mnohdy zachrání váš majetek nebo lidské životy. EPS může varovat nejen před ohněm, ale také před únikem plynů nebo vody.

Naše bezpečnostní agentura se specializuje nejen na návrh zabezpečovacích systémů na míru, ale také na jejich instalaci, servis a revize.

 

Noční ostraha firemních objektů je správným krokem ke zvýšení bezpečnosti vašeho podnikání. Vhodně navržená služba vám přinese nejen pocit klidu, že je váš majetek v dobrých rukách, ale také klade důraz na efektivní kombinaci fyzické ostrahy a moderních zabezpečovacích systémů vedoucí k úsporám. Obraťte se na nás, rádi s vámi probereme ostrahu vašeho objektu.

Galerie

Topsecurity


Další články:

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice