Jak ušetřit na bezpečnostních službách, ale zároveň zachovat jejich kvalitu

Článek pro vás připravil:

Pavel Mikšátko

CEO

miksatko@topsecurity.cz

Pan Mikšátko působí ve společnosti TOP security od jejího vzniku v roce 2002. Do jeho kompetence spadá výkonné řízení společnosti.
Více informací >

Všechno se zdražuje, ale i vy můžete v roce 2023 ušetřit na bezpečnostních službách. Řekneme vám, jak na to.

Připravujete plány na nový rok a jejich součástí je i položka na bezpečnostní služby? V kontextu narůstající inflace a všeobecného zdražování jistě hledáte způsoby, jak vaší firmě snížit náklady. Poradíme vám, jak ušetřit na bezpečnostních službách, ale zároveň zachovat jejich kvalitu.

Proveďte kontrolu současného zabezpečení

Zjistěte, zda vaše zabezpečovací systémy nepotřebují obnovit nebo aktualizovat. Zamyslete se nad tím, zda se nezměnily vaše potřeby v oblasti ostrahy objektů a majetku. Pokud si na audit zabezpečení netroufnete sami, kontaktujte nás. Provedeme bezpečnostní analýzu a navrhneme postupy, jak vaše zabezpečení zefektivnit s minimem nákladů.

Tam, kde kdysi dobře sloužily pouze kamerové a přístupové systémy, by nově mohla firmu lépe střežit fyzická ostraha. Pokud se například v oblasti změnil stav kriminality, jsou právě strážní výborným způsobem, jak preventivně působit na potencionální zloděje.

Je ale také možné, že zbytečně využíváte nadhodnocený počet strážných. Ti mohou být v řadě případů nahrazeni elektronickými zabezpečovacími systémy - chytrými kamerovými systémy s detekcí pohybu, kamerami se schopností detekovat vandalismus nebo sledovat odložené a zmizelé předměty, bezpečnostními alarmy, elektronickou vrátnicí atd.

Zvažte momentální riziko krádeží

Chod firem se v průběhu měsíců zpravidla mění (staví se nové sklady, výrobní haly, využívá se větší počet vozidel, mění se počet zaměstnanců, dochází ke slučování výrobních závodů, mění se sídlo firmy, snižuje se výroba apod.). S tím se mění i požadavky na zabezpečení. To, co bylo efektivní před rokem, nemusí být vhodné nyní.

Šetřete tam, kde to má smysl

Snížit náklady se dá nejen snížením počtu strážných a zefektivněním zabezpečovacích systémů:

  • Tam, kde nejsou strážní, není nutné vytápět místnosti sloužící jako jejich zázemí, není potřeba svítit ani zajišťovat vybavení počítači atd.
  • V případě zabezpečovacích systémů se vyplatí kamery s nočním viděním (nepotřebují osvětlení prostoru, což sníží náklady za elektřinu).
  • Chytré přístupové systémy a elektronické vrátnice zase minimalizují náklady vydané za obsluhu vrátnice, recepce nebo vjezdu do areálu. Kamery schopné rozpoznat SPZ zrychlí identifikaci vozidel a připojené automatické bezpečnostní závory koordinují dopravu.
  • Pokud je využívána fyzická ostraha objektu, mohou strážní nejen provádět pochůzky, ale také další činnosti jako je monitoring bezpečnostních systémů, obsluha recepce, evidence návštěv, kontrola vozidel a potřebných dokumentů apod. Sdružením činností opět odpadá potřeba zaměstnávat více pracovníků.

Obraťte se na partnera s dlouholetými zkušenostmi

Hledáte i vy cestu, jak uspořit? Spojte se s námi a nechte si vypracovat bezpečnostní audit. V oblasti bezpečnostních služeb působíme od roku 1992 a díky bohatým zkušenostem dokážeme našim klientům přinést taková řešení, která odrážejí jejich aktuální potřeby.

Galerie

Topsecurity Topsecurity Topsecurity


Další články:

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice