Kontrola vstupu do průmyslového objektu – luxus nebo nutnost?

Článek pro vás připravil:

Pavel Mikšátko

CEO

miksatko@topsecurity.cz

Pan Mikšátko působí ve společnosti TOP security od jejího vzniku v roce 2002. Do jeho kompetence spadá výkonné řízení společnosti.
Více informací >

Víte, co mají společné rodinná výrobna a rozlehlá továrna zaměstnávající tisíce lidí? V obou případech nesmí u vchodu chybět kvalitní přístupový systém. Tato zabezpečovací technika slouží primárně k zajištění bezpečnosti objektu a kontrole osob, které se po něm pohybují. U vstupu proběhne identifikace a po ověření oprávnění se člověku otevře mechanická překážka, nejčastěji dveře, brána či turniket. Moderní přístupové systémy toho ale umí ještě víc. Pomohou vám s administrativou a můžete je připojit na další bezpečnostní systémy, aby ostraha objektu byla skutečně efektivní.

Možnosti identifikace osoby

Kontrola u vstupu do průmyslového objektu může probíhat různými způsoby, zpravidla bezkontaktně. Stálicí jsou přístupové čipy a karty, které člověk u vchodu přiloží ke snímači, načež se mu otevře brána, dveře nebo třeba turniket. Čipový přístupový systém je spolehlivý, ale má velkou nevýhodu. Kartu a čip můžete ztratit nebo vám ji někdo může záměrně odcizit.

Biometrické přístupové systémy oproti tomu riziko neoprávněného vstupu takřka eliminují. Identifikace totiž probíhá přes unikátní otisk prstu, rozpoznání obličeje nebo sken duhovky. Vstupní systémy je také možné napojit na videotelefon, kdy (ne)oprávněnost vstupu kromě technologií posoudí také fyzická ostraha nebo vrátný

V závislosti na vlastnostech objektu a požadavcích klienta umíme do objektu nainstalovat elektronické přístupové systémy na míru, od malých autonomních snímačů po velké sběrnicové systémy.

Zóny s různým stupněm oprávnění vstupu

Moderní přístupové systémy umožňují rozdělit objekt do zón s různým oprávněním vstupu, takže můžete snadno regulovat, kam se daný člověk dostane. Můžete tak oddělit prostory vedení firmy, zaměstnanecké šatny nebo třeba sklad. Přístup do daných prostor lze ohraničit také časově.

Napojení na elektronické zabezpečovací systémy

V ideálním případě by přístupové systémy měly být součástí komplexního technologického řešení objektu. Je-li zabezpečovací technika vhodně vybraná, vzájemně kompatibilní a montáž provede profesionál z bezpečnostní agentury, mohou spolu poplachové zabezpečovací a tísňové systémy vzájemně spolupracovat:

Elektronická vrátnice a pomocník mzdové účetní

Kontrola osob u vchodu do objektu je klíčová, avšak nikoli jediná funkce, kterou přístupový systém plní. Doporučujeme sladit přístupové a docházkové systémy. Usnadníte si tak evidenci příchodů a odchodů, kontrolu odpracované doby a výpočet mzdy pracovníků.

Klienti se na nás často obracejí s dotazem, jak vhodně vyřešit přístup do objektu. Abychom vám usnadnili podnikání a umožnili fungovat efektivně, vyvinuli jsme systém digitální recepce. Tato elektronická vrátnice funguje online a umožňuje efektivní vzdálený monitoring objektu. Fyzická ochrana objektů má v něm k ruce velkého pomocníka.

Hlavními plusy jsou funkce jako:

  • snadná a přehledná evidence osob, vozidel a klíčů, 
  • správa kontaktů na zaměstnance,
  • správa mimořádných událostí (např. závad),
  • chytré našeptávání použitých údajů,
  • automatické namátkové testy,
  • školení zaměstnanců fyzické ostrahy.

Profesionální služby

Kvalitní elektronický přístupový systém by neměl chybět v žádném průmyslovém objektu. Naše bezpečnostní agentura TOP security působí na trhu přes 30 let a při dennodenním poskytování služeb pro naše stávající i dlouholeté zákazníky zúročujeme naše bohaté zkušenosti. Přístupový systém do firmy vám připravíme na míru od A do Z. Navrhneme vám řešení a provedeme profesionální montáž. Dále zajistíme pravidelné revize a v případě potřeby se postaráme také o servis.

Galerie

Topsecurity Topsecurity


Další články:

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice