Zjistěte, jak nejlépe zabezpečit garáž

Článek pro vás připravil:

Pavel Mikšátko

CEO

miksatko@topsecurity.cz

Pan Mikšátko působí ve společnosti TOP security od jejího vzniku v roce 2002. Do jeho kompetence spadá výkonné řízení společnosti.
Více informací >

Věděli jste, že garáž může být pro zloděje lákavějším cílem, než je dům nebo byt? V garážích se nachází věci s vysokou cenovou hodnotou, které se dají odnést a rychle zpeněžit - nářadí, nástroje, kola, zahradní vybavení, uložené sezónní věci, pneumatiky, motocykly nebo čtyřkolky.

Dostat se do nezabezpečené garáže je hračka

Zabezpečení domu nebo bytu většinou nenecháváme náhodě, ale u garáží už tak ostražití nejsme. 

 Kudy se zloději do garáže dostávají:

  • garážová vrata,
  • venkovní boční vchod do garáže,
  • okna,
  • vnitřní vchod z/do domu.

V TOP security se často setkáváme s tím, že majitelé použijí jen laciné mechanické zabezpečení garáže a pak se diví, že je navštíví zloděj. Překonat některé typy zámků je otázkou několika vteřin. Nebo si majitelé garáží připlatí za elektronické zabezpečení, ale umístění a typ alarmů si vybírají sami a leckdy sáhnou po špatné variantě nebo na nějakou přístupovou cestu zapomenou a nezabezpečí ji.

Rady, jak na zabezpečení garáže

Nejprve si pořádně projděte celou garáž, zmapujte si možná rizika a podle toho přistupujte k výběru zabezpečovacích prvků. Ideální je kombinovat jak mechanické, tak elektronické zabezpečení garáže. Na pomoc si můžete zavolat i profesionály. Odborníci z naší bezpečnostní agentury vám dokáží připravit promyšlené zabezpečení garáže, které může navazovat i na zabezpečení domu.

  • Garážová vrata opatřete kvalitním zámkem s odpovídající třídou odolnosti. Můžete je osadit i bezpečnostní závorou.
  • Zámky instalujte také na boční vchody a nezapomeňte ani na spojovací dveře mezi garáží a domem.
  • Okna do garáže osaďte mřížemi nebo použijte nerozbitnou bezpečnostní folii. Jako další stupeň ochrany mohou sloužit i alarmy do garáže, které reagují na rozbití skla.
  • Zloděj si zpravidla rozmyslí vykrást osvětlenou garáž. Venkovní i vnitřní světla s detektorem pohybu odhalí každého nezvaného návštěvníka.
  • Kamerové systémy jsou nejjednodušším způsobem, jak mít přehled o tom, kdo se pohybuje kolem garáže nebo kdo se dostal dovnitř. V dnešní době jsou kamerové systémy uzpůsobeny i pro snímání ve tmě, mohou se spustit při detekci pohybu a vše lze sledovat naživo přímo v mobilním telefonu i v počítači nebo si záznam pustit zpětně. Velmi praktické jsou kamery, které vám při zaznamenání pohybu zašlou notifikaci do mobilního telefonu.
  • Elektronické zabezpečení garáže může obsahovat nejen detektory tříštění skla, ale také další elektronické zabezpečovací systémy, jako jsou detektory pohybu nebo detektory otevření dveří či oken. Velmi účinné je napojení alarmů na poplašnou sirénu, která zloděje spolehlivě prozradí.
  • Součástí zabezpečení by měla být také EPS. V garáži bývají uloženy hořlavé materiály a požární systémy vás rychle upozorní na vznikající požár.
  • Pokud už se zloděj dostane do garáže a něco odcizí, máte i tak šanci své věci dostat zpět. Stačí, když automobily, motocykly, kola nebo jiné dražší vybavení opatříte GPS lokátorem.
  • Pro bezpečné uskladnění věcí v garáži se hodí safety boxy. Ideální je, pokud zvolíte takové, které se dají upevnit k zemi a nelze je odnést. Posloužit může i zabezpečení majetku pomocí ocelových lan či řetězů se zámkem ukotvených do země nebo do stěn.
  • Veškeré skříňky na nářadí by měly mít co nejkvalitnější zámky.

Ať už jde o garáž, které přiléhá k domu, je umístěna samostatně na pozemku nebo je součástí řadové garážové zástavby, vždy myslete na to, že jakékoli zabezpečení, které zloděje zdrží, hraje ve váš prospěch. Zabezpečení garáže vám také může pomoci při sjednávání pojistky nejen v rámci pojištění domu, ale také u jednotlivých věcí, které budete mít v garáži uschované.

Galerie

Topsecurity Topsecurity


Další články:

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice