Bezpečné parkování - jak vybrat správné kamery pro monitorování parkovišť

Efektivní ochrana zaparkovaných vozidel 

Monitorovaná a bezpečná parkoviště patří mezi ta nejvyhledávanější. Zabezpečovací kamerové systémy nepřetržitě sledují všechna auta v parkovacích zónách a díky tomu umožňují jejich efektivnější ochranu. 

V bezpečnostní agentuře TOP security nabízíme prodej, instalaci a revize kamerových systémů, které disponují nejrůznějšími funkcemi jako například sledování narušení určeného prostoru a vandalismu, noční vidění, termo zobrazení, možnost uložení záznamu atd.

Pokud vám někdo poškodí či vykrade auto, lze pomocí našeho bezpečnostního kamerového systému okamžitě vyhledat, co se přesně stalo. Záznam může v případě nutnosti sloužit jako důkazní materiál pro policii či pojišťovnu. 

Jaké výhody přináší kamerové zabezpečení firemních parkovišť

  • Fyzická ostraha může efektivně monitorovat rozmístění vozidel po celém parkovišti. 
  • Všechna vozidla, ať už patřící zaměstnancům či klientům, jsou pečlivě chráněna před vandaly a jiným potenciálním nebezpečím. 
  • Kamery umí rozpoznávat SPZ, což umožňuje rychlou identifikaci jednotlivých vozidel
  • V logistických centrech může kamerový systém pomoci fyzické ostraze aktivně asistovat při navigaci nákladních automobilů z vrátnice na volná parkovací stání. 
  • Některé kamerové systémy mají schopnost sledovat a hlídat určitý prostor, monitorovat pohyb vozidel v tomto prostoru a případně rychle informovat ostrahu. 
  • V případě elektronické vrátnice jsou kamery schopny pomocí čtečky SPZ řídit otevírání a zavírání závor pro plynulý vjezd a výjezd vozidel. 
  • Kamerové systémy umožňují sledování pohybu osob, což zvyšuje celkovou bezpečnost prostoru. Pomáhají tak předcházet nebezpečným situacím. 
  • Dále poskytují nezpochybnitelný záznam událostí na parkovišti, což je užitečné pro vyšetřování nehod, sporů nebo krádeží.

Na co se při výběru zaměřit? 

Při výběru tzv. CCTV (Closed Circuit Television) je třeba se zaměřit na následující aspekty:

  • kvalita obrazu a rozlišení - dostatečně detailní obraz s vysokým rozlišením umožňuje identifikovat osoby i předměty, 
  • úhel záběru - je důležité, jak velký prostor kamera snímá,
  • schopnost pohybu - největší oblast pokrývají širokoúhlé kamery s otočným mechanismem,
  • noční vidění - venkovní kamerový systém by měl být vybavený infračerveným nočním viděním, aby mohl snímat nepřetržitě, 
  • uchování záznamů - je potřeba zvážit, jak dlouho chceme kamerový záznam uchovávat a podle toho zvolit systém, který dokáže vyhovět požadavkům, 
  • odolnost vůči počasí - parkoviště jsou vystavena různým povětrnostním podmínkám, a proto je nutné vybrat takové kamery, které jsou odolné vůči nepříznivým klimatickým podmínkám.

Jaké kamerové systémy nabízíme?

V naší nabídce najdete čtyři druhy kvalitních zabezpečovacích kamerových systémů. Vybrat si můžete levnější zařízení s nižším rozlišením, ale i špičkové modely s vysokým rozlišením obrazu Full HD. 

Analogový kamerový systém 

Analogový systém je nejlevnější a nejzákladnější typ CCTV, který má rozlišení od 600 do 1000 TV řádků a odpovídá standardu PAL. Výhodou je vysoká spolehlivost a přenos videosignálu v reálném čase a na dlouhé vzdálenosti. 

Systém HD-SDI 

HD-SDI systém vysílá v HD a Full HD. Přenos je realizován pomocí koaxiálního kabelu. Často je využíván jako náhrada za analogové kamerové systémy. Výhodou je snadná instalace a absence chyb v kompresi či zasekávání obrazu. 

Systém HD-CVI 

Systém HD-CVI, který vyvíjí společnost Dahua, využívá rozlišení HD a Full HD. Oproti systému HD-SDI má spoustu výhod - větší vzdálenost přenosu dat, dosah až 500 metrů a možnost ovládání otočných kamer. 

IP kamerový systém

IP systém disponuje rozlišením HD a Full HD. Nabízí dokonalou kvalitu obrazu s nejvyšším rozlišením (Mpx) a spoustu užitečných funkcí, jako například možnost otáčení kamery až o 360°, alarmová hlášení a připojení přes internet ze všech koutů světa. 

Galerie

Topsecurity Topsecurity Topsecurity


Další články:

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice