Kudy se vloupat do domů a bytů? Zloději to vědí, my také!

Článek pro vás připravil:

Pavel Mikšátko

CEO

miksatko@topsecurity.cz

Pan Mikšátko působí ve společnosti TOP security od jejího vzniku v roce 2002. Do jeho kompetence spadá výkonné řízení společnosti.
Více informací >

Být o krok před zloději a lupiči je úkolem každé bezpečnostní agentury, a i my sledujeme nejnovější metody a taktiky zlodějů, abychom vám mohli pomoci chránit svůj majetek.

Kde jsou nejslabší místa domů a bytů?

Z našich mnohaletých zkušeností vyplývá, že i když se snažíte zabezpečit možné přístupové cesty, vždy se najdou místa, kudy se zloději dostanou do vaší domácnosti celkem snadno. Jsou to garáže propojené s domem, a to nejen u rodinných domů, ale i bytových komplexů. Dále se jedná o francouzská okna ze zahrad, zadní vstupy do domů, které jsou většinou méně zabezpečené, a i okna v anglických dvorcích“ uvádí obchodní a technický ředitel TOP security s.r.o Pavel Mikšátko. Velká část pachatelů se nezalekne ani vniknutí přes hlavní dveře nebo přes sklep. Při vloupání nejčastěji dochází k mechanickému poškození rámů oken nebo zárubní dveří.

Pachatelé krádeží prozradili, co je odradí od loupeže

Běžnou praxí je, že v případě domů dochází k vloupání spíše během noci, kdežto do bytů se zloději vypraví klidně i během dne. Podle unikátního průzkumu společnosti Jablotron mezi českými vězni odsouzenými za krádež vloupáním se 82 % z nich dokázala dostat do vytipovaného bytu do pěti minut. Většinu zlodějů neodradí například ani přítomnost sousedů ve vedlejším bytě nebo na sousední zahradě. Největší překážkou jsou pro zloděje bezpečnostní alarmy, bezpečnostní dveře a skla nebo hlídací pes.

Alarm je jistota, ale jen ten od oborníka

Stále ještě panuje mezi lidmi představa, že pořizování zabezpečovacích systémů je zbytečná investice nebo že si nějakou tu kameru a alarm seženou a nainstalují sami. Obojí je velká mýlka.

Kolik investujete, tolik dostanete

Nemusíte si hned pořizovat vysoko nákladový bezpečnostní systém. Moderní trh se zabezpečovacími systémy nabízí možnosti pro každého a umožňuje sestavit takový stupeň zabezpečení domů a bytů, na jaký si troufnete a jaký vám dovoluje rozpočet.

Do deseti tisíc získáte jednoduchý systém s jedním čidlem a jedním magnetickým kontaktem, který Vám dokáže odeslat SMS. Zvládnete si ho i sami namontovat. Nicméně zkušený zloděj ho překoná. To samé v rozsahu do 20 tisíc. Tam můžete mít navíc sirénu a 2 detektory. Tyto systémy však zachytí pouze nezkušené nahodilé zloděje, kteří většinou dům do chviličky opustí s nějakou drobností. Sofistikované bezpečnostní systémy pak začínají někde kolem 30 tisíc“ představuje Pavel Mikšátko možnosti podle toho, kolik financí máte k dispozici. K tomu ale dodává „Za mou osobu laciné bezpečnostní systémy nedoporučuji.“

Proč se vyplatí investovat více?

Levné systémy většinou detekují pachatele až ve chvíli, kdy se už dostal do vašeho domova a v podstatě jen upozorní na to, že došlo k vloupání. Oproti tomu například finančně nákladnější kamerové systémy dokáží reagovat už ve chvíli, kdy pachatel vstoupí na pozemek. Mohou vás upozornit na pohyb podezřelé osoby nebo rovnou osobu upozornit, že je sledována. U dražších systémů získáte drahocenný čas mezi tím, kdy je zloděj odhalen a tím, kdy vstoupí do vašeho bytu nebo domu. Rázem se otevírá možnost rychle reagovat a zalarmovat policii nebo bezpečnostní agenturu.

Pokud si chcete bezpečnostní systém pořídit sami, myslete na to, že ne vždy sáhnete po tom správném a mnohdy systém nesplní vaše očekávání. Proto je jistější obrátit se na bezpečnostní agenturu, která jednotlivé systémy dobře zná a ví, jak pracují. Odborník je schopen rozmluvit chyby, které se chystám udělat a poradit efektivní řešení. Na systém mám záruku i zajištěný servis“ radí Pavel Mikšátko.

TIP pro rezidentní bydlení

Zajímavý způsob ochrany majetku se nabízí v rozvíjejících se moderních lokalitách s rezidentním typem bydlení, kde většina obyvatel využívá služeb jednoho centra, ze kterého vyjíždí ostraha. Ta velmi dobře zná prostředí i poměry a může rychle a efektivně reagovat. Fyzická ostraha může provádět periodické patroly, lze se s ní domluvit na výběrech schránky v době vaší nepřítomnosti nebo sjednat speciální bezpečnostní režim vašeho domu.

Pult centrální ochrany – vždy po ruce

Pokud myslíte na to, že rychlá reakce na spuštění alarmu, nahlášení vniknutí osoby přes váš mobil nebo email je základ, vyzkoušejte připojit bezpečnostní systémy na pult centrální ochrany. Jde o centrální místo, kde jsou monitorovány kamery nebo zapojeny alarmy z vaší domácnosti a v případě ohlášení události je službukonající pracovník bezpečnostní agentury schopen okamžitě vyhodnotit situaci a na místo vyslat zásahový tým. Zabezpečení domu nebo bytu máte díky PCO pod dohledem 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Bezpečnostní agentura je stále o krok napřed

Nebojte se kontaktovat bezpečnostní agenturu. Naši pracovníci jsou pečlivě školeni, dokáží vám poradit, zodpovědět všechny vaše otázky a společně vyberete adekvátní zabezpečení na míru vašeho domu či bytu. Dlouholeté zkušenosti nám umožňují vycházet při zabezpečování domů a bytů z praxe. Víme, jak pachatelé vloupání pracují i jaké bývají následky vloupání. Proto musíme být chytřejší, abychom mohli krádežím účinně předcházet.

Galerie

Zabezpeceni - domu


Další články:

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice